İlk durduğumda çok şaşırmıştım hamsili pilavmı olur diye hatta tadına dahi bakmamıştım yıllar önce.
Ama şimdi...
Çok seviyorum severek yapıyorum vede çok severek yiyorum geçenlerde komşum için yaptım beraber yedik,peki onlar beğendimi komşum beğensede maalesef kızı sevil beğenmedi tabağını bile bitirmedi.
Tabi bu damak tadına bağlı kime çok sevsede kimi tadına dahi bakmak istemiyor,bence mutlaka yapılmalı hatta limon sıkılarak yenmeli
Gelelim karadeniz sofralarının baş tacı hamsili pilavın tarifine
Malzemeler
1 kilo hamsi
3 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
Karabiber
Yapılışı
- Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun
- Pirincinizi ve bolca karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin kavrulan pirince suyu ekleyin ve pişirin
- Pişen pilavı soğumaya bırakın
- Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın
- İsterseniz küçük güveç kaplarında porsiyonluk olarak isterseniz de ısıyı dayanıklı büyük bir tencere yada borcamda hazırlayabilirsiniz
- Kabınızın içini tereyağla güzelce yağlayın
- Hamsileri sırayla kuyruk kısmı dışarı sarkacak şekilde kalıbın önce etrafını kaplayın sonrada tabanını kaplayın
- Hamsiler piştiği zaman küçülecekleri için mümkün olduğu kadar sık sık dizin
- Pilavı hamsilerle kapladığınız kaselerin içine doldurun
- Hamsilerin dışarı sarkan kısmını pilavın üzerine doğru kapatın
- Üstünde açık kalan kısımlarıda hamsilerle kapatın
- kapları bir tepsiye yerleştirerek fırında hamsiler pişene kadar pişirin