27 Haziran 2014 Cuma
8 Haziran 2014 Pazar
Helvalı börek
Selamün aleyküm
Helvalı börek tatlı tadında çıtır çıtır bir börek oluyor pişerken helva eriyor ve yufkayla özleşiyor.
Yanlız sararken kenarlarında açık yer bırakmadan dikkatlice sarmak gerekiyor aksi takdirde pişerken helva eridiği için kenarlarından çok fazla akabilir.
Gelelim piratik ve lezzetli helvalı böreğimizin tarifine
Mazemeler
- Yufka
- Tahin hevası
Yufkaya sürmek için
- Yumurta
- Yoğurt
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesin
- Yumurta yoğurt ve sıvı yağı iyice çırpın ve fırça yardımıyla yufkalara bu harçtan sürün
- Helvayı çatalla ezerek her yufkaya 1 yemek kaşığı helva koyarak sarın
- Sararken kenarlarını içice kapatınki helva pişerken akmasın
- İçine sürdüğünğz harçtan böreklerinizin üzerinede sürerek fırına verin
- Üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)