31 Aralık 2014 Çarşamba

Havuçlu Kek


Havuçlu keki yemekten sonra tatlı birşeyler arayışına girdiğimde aniden yapmaya karar verdim genelde kekleri sütle yaparım ama evde süt olmadığını farkettim ve yoğurtla yaptım ve sonuç çok daha güzel oldu.
Havuçlu keki tamamen doğaçlama yaptım ceviz veya fındık ararken kayısı çekirdeği buldum değerlendireyim dedim ve onuda ekledim 
İyikide yapmışım havuçlu kek uzun zamandır yaptığım en şahane kek oldu 
Şimdi buyurun havuçlu kekin tarifine :)))


 Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane havuç (rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık içi ben kayısı çekirdeği kullandım eğer yoksa hiç biriside konulmayabilir
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un



Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Un haricindeki tüm malzemeyi ilave edin ve çırpmaya devam edin
  • Kıvama gelene kadar azar azar un ilave edin
  • Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış tepsiye dökün
  • 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin bir bıçak yada kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz 


  • Kekin pişme esnasında kesinlikle fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz söner pişmeye yakın açarak kontrol edebilirsiniz




27 Aralık 2014 Cumartesi

Elmalı Kurabiye




Malzemeler


  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıv yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

    İç malzemesi
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 2 adet büyük elma
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz


    Yapılışı
    • Öncelikle elmaları kibrit çöpü gibi doğrayın yada irice rendeleyin
    • Rendelenmiş elmalarla beraber tüm iç malzemeyi tavaya alın
    • Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın

    • Un hariç tüm hamur malzemelerini uygun bir kaba alın azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
    • Hamuru 20 dk dinlendirin
    • Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak bıçak sırtı kalınlığında açın 
    • Sigara böregi yapar gibi keserek sarın ve tepsiye dizin
    • Fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin
    • Fırından çıkardığınızda sıcakken üzerine bol pudra şekeri serpin
    • Ayrıca servis ederken de bol pudra şekeri serpin









    24 Aralık 2014 Çarşamba

    Blog keşif etkinliğine davetlisiniz :))



    Merhabalar....
    Hepimizin bildiği gibi Blog dünyasında zaman zaman türlü etkinlikler düzenenir,BLOG KEŞİF ETKİNLİĞİ bunlardan en keyifli ve yararlı etkinlik olduğunu düşünüyorum.
    Bu etkinlik sayesinde bir çok blog keşfediyor ve yeni yeni arkadaşlarla buluşma imkanı sağlıyoruz.
    Etkinlige sevgili sevdican arkadaşımın blogunda rastladım kendisine teşekkür edeiyorum.

    Etkinliğe nasıl katılıyoruz işte yapmanız gerekenler


    Bu postun yorum kısmına blogunuzun linkini bırakın ve bloğunuzun paylaşımları hakkında kısa bir bilgilendirme yazın.
    Varsa blogunuza ait facebook,twitter,instagram hesabınızın linkini de bırakabilirsiniz.(İsteğe bağlı)
    Etkinlik haberini blogunuzda duyurmanız ulaşacağımız kişi sayısını arttıracaktır. Böylece daha fazla bloggerla tanışmış olacağız ve keşfedilmemiş birçok blogu keşfetme fırsatı elde edeceğiz…


    Herkes takip ettİği kişinin yorumunun altına takip ettiğini yazarak(yoruma/cevap) ,karşılıklı olarak bloglarımızı takip edip,yeni blog komşularımızla tanışmış olacağız .
    SEVGİLERLE





    8 Aralık 2014 Pazartesi

    Karnıbahar köftesi (fırında ve tamamen yağsız)



    Selamün aleyküm
    Bu güzel ve hafif karnıbahar köftesini mutlaka denemelisiniz.
    Okadar lezzetliki hiç karnabahar sevmeyenlere dahi karnıbahar yedirebileceğiniz bir karnıbahar köftesi paylaşıyorum,hatta içinde karnıbahar olduğunu dahi anlayamayanlar olabilir
    Karnıbahar köftesine ben hiç yağ koymadım ama siz dahada lezzetlendirmek isterseniz biraz ilave edebilirsiniz
    Geçelim Karnıbahar köftesinin tarifine




    Mazemeler

    • 1 tane küçük karnıbahar
    • 4 yemek kaşığı galeta unu
    • 1 tane yumurta
    • 1 kase rendelenmiş kaşarpeynir
    • 2-3 tane domates ve biber
    • Karabiber,kimyon,ve pul biber
    • 2 diş sarımsak
    • Yağ (isteğe bağlı,istenen ölçüde yada hiç konmayabilir)












    Yapılışı

    • Karnıbaharı dalarından doğrayıp haşlayın ve süzün
    • Uygun bir kabın içine karnıbaharı ve galeta unu hariç kalan tüm malzemeyi ilave edin
    • Galeta ununu azar azar ilave ederek normal köfte kıvamına gelene kadar azar azar ilave edin eğer az yada çok gelirse unu eksiltip veya arttırabilirsiniz

    • Kıvama gelen köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elinizde önce yuvarlayın sonrada bastırarak yassılaştarak köfte şekli verin
    • Hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizerek üzerlerine sırayla birer dilim domates kaşarpeynir ve bir parça biber koyarak fırına verin 
    • Kaşarpeynir eriyip üzerindeki biber kızarana kadar pişirin