20 Şubat 2015 Cuma

Süt Reçeli








Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu







Yapılışı


  • Süt ve şekeri tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynatın
  • Kaynayınca altını kısın ve kabartma tozunu ekleyin (kabartma tozu eklendiğinide kabarıyor ve taşabiliyor bu yüzden altını iyice kısın ve sürekli karıştırarak kabarmasını engelleyin)
  • Daha sonra altını tekrar açın 
  • Süt kaynadıkça kıvamı ve rengi değişecektir 
  • Boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin 
  • Çok katı olmadan boza kıvamında iken kapatın ve uygun bir kabın içerisine alarak dilediğiniz gibi ister kahvaltıda isterseniz de farklı tatlı ve kurabiye yapımında kullanabilirsiniz



2 yorum:

  1. Hayırlı olsun canım nice güzel paylaşımlar dilerim =))

    YanıtlaSil
  2. Süt reçelini ilk kez duydum. Mutlaka deneyecegim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil