30 Ekim 2015 Cuma

Pişi (hamur kızartması)



Kahvaltıların vaz geçilmezi büyük küçük herkesin severek tükettiği sıcacık pişi.Hatta sadece kahvaltı ile kısıtlamak doğru olmaz bence her öğün yenebilir.

Daha önce aynı hamurdan peynirli pişi yapmıştım.Göz atmak isterseniz buraya  bakabilirsiniz


Malzemeler


  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un 
  • 2 çay kaşığı instant kuru maya


Yapılışı
  • Yumurta,yağ,süt ve tuzu bir kaba alın üzerine maya ve şeker ilave edin elinizle iyice karıştırın 
  • Azar azar un ilave ederek hamuru ekmek hamuru kıvamında gelene kadar yoğurun
  • Hazırladığınız hamuru üzerini örterek 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalayın
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle biraz açın
  • Kızgın yağda önlü arkalı kızartın



1 yorum: